Heerlijke kant-en-klaar gerechten en verse vis bij Heeren van de Zee

Foto: Heeren van de Zee

Partnercontent – De verkoopwagen van Heeren van de Zee is elke week drie keer in Arnhem te vinden. Op dinsdag en zaterdag bij winkelcentrum Rijkerswoerd en op donderdag op het marktplein in de Geitenkamp.

Eigenaar Arjen Catsburg en zijn medewerkers staan dan voor je klaar met heerlijke verse en gebakken vis en een groot assortiment kant-en-klaar producten. Met vis natuurlijk.

Perfecte keus

Heeren van de ZeeArjen Catsburg uit Veenendaal rolde puur toevallig in het visvak. Na zijn middelbare school had hij geen zin om verder te leren. Zijn moeder zag een advertentie van de plaatselijke visboer en zei: ga daar maar solliciteren. Arjen: “Ik weet nog goed dat ik zei: je denkt toch niet dat ik visboer wordt? Maar ik ben toch gaan solliciteren en het bleek de perfecte keus voor mij. Ik heb er het vak geleerd en ontdekte: werken met vis is geweldig. In 2008 ben ik voor mezelf begonnen. Eerst onder een andere naam en in 2013 ben ik gestart met Heeren van de Zee. Ik vind dit werk ontzettend leuk en ben zelf ook verzot op vis.”

En dat is te zien: de liefde voor de vis en de klant straalt ervan af bij Heeren van de Zee. Vrolijk en klantvriendelijk staat Arjen zijn klanten te woord en dat brengt hij over op zijn al even enthousiaste medewerkers.

Rijkerswoerd en de Geitenkamp

Heeren van de Zee is gevestigd in Veenendaal en staat behalve in Arnhem ook twee dagen per week in Zutphen. Op zijn beide Arnhemse standplaatsen heeft Arjen inmiddels een flinke vaste klantenkring opgebouwd. Natuurlijk uit de beide wijken zelf, maar ook uit de rest van de stad. “Mensen komen uit alle delen van Arnhem naar ons toe. Dat had ik van tevoren niet durven dromen.”

Op beide standplaatsen staat Arjen met veel plezier. “Het contact met de klanten is ontzettend leuk. We kennen heel veel klanten na al die jaren persoonlijk. Je hoort zoveel verhalen, dat houdt het levendig. Het is zo mooi als mensen met een lach weg gaan! En je weet ook vaak al wat ze willen hebben: dat hebben mijn medewerkers vaak al ingepakt voor de klanten ernaar vragen.”

De Geitenkamp heeft een speciaal plekje in zijn hart. “Dat is een wijk die leeft. Mensen zijn daar recht voor zijn raap, het is altijd gezellig daar!”

Huisgemaakte salades en verse inktvisringen

De laatste jaren ziet hij zijn klandizie enorm groeien. Dat zal behalve met de klantvriendelijkheid van Arjen en zijn team zeker ook te maken hebben met het uitgebreide assortiment van Heeren van de Zee. “We hebben verse vis, verschillende salades en kant-en-klaar gerechten en uitmuntende haring. Daarmee hebben we al verschillende keren prijzen gewonnen.”

Met de kant-en-klaar gerechten timmert hij ook flink aan de weg. “We hebben allerlei verschillende ovenschotels, zoals pasta met zalm, dorade op z’n Italiaans, zalm wraps en paella, maar ook oer-Hollandse gerechten als zuurkool met zalm en boerenkool met kabeljauw. Dus als je een keer geen zin hebt om te koken is er bij ons genoeg keus. Dat wordt door onze klanten echt gewaardeerd.”

De salades van Heeren van de Zee zijn allemaal huisgemaakt, met verse producten. “Dat heeft een enorm verschil gemaakt. Vroeger verkochten we salades van de groothandel. Nu we ze zelf maken verkopen we drie keer zo veel! En het is ook echt veel lekkerder.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Heeren van de ZeeOok de gebakken vis is van hoge kwaliteit. “Iets anders willen we ook niet verkopen,” aldus Arjen. “We maken bijvoorbeeld onze gebakken inktvisringen van verse inktvis. Dat is zo lekker, dat moet je een keer komen proeven!”

Corona heeft voor de verkoop geen nadelige gevolgen gehad, vertelt Arjen. “Eerder voordelen. We merken het vooral aan de verkoop van de verse vis. Die is flink gestegen. We hebben een heel breed assortiment, met onder meer tonijn, kabeljauw, schol, dorade en roodbaars. Wij merken goed dat de horeca dicht is: mensen maken nu thuis bijzondere dingen klaar en proberen steeds meer verschillende vissoorten.”

Webshop en Kerstassortiment

Sinds vorig jaar heeft Heeren van de Zee ook een webshop, vertelt Arjen. “Dat was ik al van plan, maar door corona is het versneld. Zeker voor de kerstbestellingen is dat makkelijker voor de klanten: we hebben onder meer mooie visschotels, tapasschalen, gourmetschotels en oesters. Die kun je bestellen via de webshop en wij bezorgen het op 24 december bij je thuis in Zutphen.

Vis bestellen voor de Kerst

Voor Kerst kun je bij Heeren van de Zee bestellen via de webshop.

  • plaats je bestelling voor 20 december in de webshop van Heeren van de Zee.
  • de bestelling wordt gekoeld bezorgd op 24 december in Zutphen.

Heeren van de Zee