Werkgevers helpen inwoners naar stage en werk

Foto:

8 tot 12 inwoners met een uitkering kunnen zich dit jaar omscholen tot servicemedewerker. Daarna heeft minstens 80% van hen een baan. Gelre Ziekenhuizen, Zorggroep Sint Maarten, Het Koelhuis, UWV, Het Plein en de gemeente bieden samen deze kans. Donderdag 1 februari ondertekenden zij een samenwerkingsovereenkomst. Ook maakten zij kennis met inwoners die graag meedoen aan dit leerwerktraject.

De deelnemers mogen in het nieuwe schooljaar een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL, MBO2) doen tot servicemedewerker. Zij gaan 1 dag in de week naar school en 4 dagen (betaald) aan het werk.  Gelre Ziekenhuizen, Zorggroep Sint Maarten en Het Koelhuis bieden de werkervaringsplekken. Zij zorgen ervoor dat de nieuwe servicemedewerkers, na het halen van hun diploma, in de eigen of andere organisatie aan het werk kunnen. Het Plein, UWV en de gemeente Zutphen betalen de opleiding en begeleiding. De werkgevers betalen het salaris.

Annelies de Jonge bij bijeenkomst

Wethouder Annelies de Jonge

Kans voor inwoners én werkgevers

Werkgevers in de horeca en zorg hebben behoefte aan gemotiveerd MBO2-geschoold personeel. Dankzij de samenwerking helpen de werkgevers inwoners naar werk. Wij helpen tegelijk de werkgevers met goed geschoold en gemotiveerd personeel.

Leerwerktraject Servicemedewerker

Servicemedewerkers zijn het visitekaartje van een organisatie. Bij de ene werkgever ontvangt de medewerker vooral gasten, bij de andere werkgever zorgt hij of zij voor schone ruimtes en het serveren van koffie en maaltijden.

Aanmelden

De periode tot het nieuwe schooljaar wordt gebruikt om gemotiveerde inwoners te vinden voor het leerwerktraject die goed passen bij een van de werkgevers.
Inwoners met een uitkering die interesse hebben in het leerwerktraject kunnen contact opnemen met Het Plein en UWV. Werkgevers die meer willen weten, kunnen contact opnemen met Het Plein.

Bron: Gemeente